- banner1


«Κάτω τα χέρια από τα ΚΑΠΗ». Αυτή είναι η επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να περισταλούν οι δραστηριότητές τους, λόγω οικονομικής κρίσης.

Δια στόματος του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ.Καρχιμάκη, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου του κ. Γ.Πεταλωτή η κυβέρνηση διαχωρίζει τη θέση της από αυτή που διατυπώνεται στη σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις περικοπές των εξόδων στα ΚΑΠΗ. Μάλιστα ο κ.Καρχιμάκης σημείωσε ότι «μετά την ψήφιση του Καλλικράτη τα ΚΑΠΗ και η Βοήθεια στο Σπίτι δεν καταργούνται». Τόσο τα ΚΑΠΗ όσο και το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι αποτελούν καταξιωμένες δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης με αναμφισβήτητη κοινωνική προσφορά προς την Τρίτη ηλικία, αλλά και τα ΑμΕΑ.

Άλλωστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που έδωσε βάση στην τρίτη ηλικία με την δημιουργία των ΚΑΠΗ και μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν μπορεί παρά να υπερασπιστεί τις δομές που αποτελούν αιχμή του δόρατος του κράτους κοινωνικής ευθύνης.

Αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» δεν προστατεύτηκε επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία απέτυχε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ και να εξασφαλίσει τα κονδύλια για την ομαλή συνέχισή του, με αποτέλεσμα να έχει επιδοθεί τώρα η κυβέρνηση σε ένα αγώνα δρόμου για την διασφάλιση των σχετικών κονδυλίων. Για το θέμα αυτό μάλιστα έχω καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και περιμένω την τοποθέτηση του Υπουργού, ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.



Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 29 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ