- banner1



«Είναι σίγουρο ότι το σημερινό νομοσχέδιο εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον πολύ περισσότερο από τη μεσοβέζικη αντιμετώπιση της αδράνειας που κατά τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να εφαρμόζει.»


Σήμερα συζητήθηκε επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το πράσινο ταμείο και την κύρωση των δασικών χαρτών. Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη, τόνισε στην ομιλία της:

1ον ότι δημιουργείται ένας νέος μηχανισμός χρηματοδότησης περιβαλλοντικών έργων, το «πράσινο ταμείο», συγχωνεύοντας το ΕΤΕΡΠΣ και τον Ειδικό Φορέα Δασών.

Για το ταμείο αυτό θεσπίζονται όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που απαιτούνται προκειμένου να ελέγχεται σε ποιο έργο θα κατευθυνθούν τα χρήματα, τι ανταποδοτικότητα έχει το έργο αυτό για τους πολίτες και ποια ακριβώς διαδικασία αναβάθμισης του περιβάλλοντος αυτό επιτελεί.

2ον ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στοχεύει στο να απλουστευθεί η διαδικασία και να κυρωθούν επιτέλους δασικοί χάρτες σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε και να διασώσουμε τα δάση και να σταματήσουμε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος με τις κάθε είδους αυθαιρεσίες, αλλά και να ενισχύσουμε τη διαφάνεια της συναλλαγής μεταξύ κράτους και πολίτη.

Η κυρία Φαρμάκη τόνισε την αναγκαιότητα της σωστής λειτουργίας του πράσινου ταμείου προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη σπατάλη και η κατεύθυνση των πράσινων πόρων σε δράσεις άσχετες με το περιβάλλον. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την πολιτική υποκρισία και την υποκριτική αδράνεια και να διευκολύνουμε και να απλουστεύσουμε την κύρωση των δασικών χαρτών προκειμένου να δοθεί λύση σε πλήθος νομικών, πολεοδομικών και χωροταξικών προβλημάτων, που λόγω της πολυετούς αδράνειας έχουν συσσωρευθεί σε όλη την χώρα.

Τελειώνοντας την ομιλία της δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι με το νομοσχέδιο αυτό αναλαμβάνονται και επισήμως από το Δημόσιο τα χρέη του ΕΛΓΑ τα οποία προήλθαν από αποζημιώσεις προς τους αγρότες ή από δάνεια που αναγκάστηκε να πάρει ο οργανισμός για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Με άλλα λόγια το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνει λύσεις εκεί που επί δεκαετίες κανένας δεν τόλμησε. Και είναι φανερό ότι μόνο τολμώντας να λύσουμε προβλήματα, θα αποτρέψουμε την αυθαιρεσία, θα εξαλείψουμε την πελατειακή σχέση, και τελικά θα πετύχουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 7 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ