- banner1




Στον Υπουργό Οικονομικών απευθύνθηκε με νέα ερώτηση της η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη για να δοθεί λύση στην αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης Περιφερειακής Αγοράς Άσσου – Λέχαιου.
Η κα βουλευτής δίνει συνέχεια στο ζήτημα αυτό, καθώς μία πιθανή επένδυση και αξιοποίηση της συγκεκριμένης αγοράς, θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Κορινθία αλλά και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Με τη νέα ερώτηση γίνεται αναφορά στην προηγούμενη απάντηση προς την κα βουλευτή που είχε δοθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από την οποία προέκυπτε ότι το εν λόγω ακίνητο με τα σε αυτό ανεγερθέντα κτίσματα και εγκαταστάσεις αποφασίστηκε με νόμο να μεταβιβαστεί μετά το πέρας της εκκαθαρίσεως της τότε ιδιοκτήτριας του ΣΚΟΠ στην Α.Τ.Ε. ΑΕ έναντι και σε μερική εξόφληση οφειλής της προς την ΑΤΕ ΑΕ, ύψους δύο δισεκατομμυρίων επτακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων δραχμών.
Εντούτοις, δεν είναι γνωστό εάν έχουν υπογραφεί οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Γεωργίας, που είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταβίβαση και εν τέλει σε ποια φάση τους βρίσκονται.
Για τον λόγο αυτό ερωτάται ο κύριος υπουργός για το αν ολοκληρώθηκε τελικά αυτή η διαδικασία και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση των υπουργικών αυτών αποφάσεων καθώς και το αν υπάρχει σχεδιασμός για την αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς Λέχαιου είτε από το Υπουργείο Οικονομικών στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της περιουσίας του ευρύτερου δημοσίου τομέα είτε από την ίδια την ΑΤΕ ΑΕ.
Τέλος, η κα Φαρμάκη τονίζει με έμφαση την αναμονή της τοπικής κοινωνίας της Κορινθίας για μία απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ευκαιρία για ανάπτυξη και απασχόληση, κάτι για το οποίο δεν μερίμνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ζητά να σκύψει το υπουργείο πάνω στην κατάσταση αυτή και να συμβάλλει στο να δοθεί λύση από την ΑΤΕ ΑΕ το γρηγορότερο δυνατό.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ