- banner1


Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν περιοχές του Δήμου Ευρωστίνης. Το ένα θέμα αφορά στην επαπειλούμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που εδρεύει στο συγκεκριμένο Δήμο, και το δεύτερο στην κατασκευή σηράγγων απορροής ομβρίων υδάτων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή Λυκοποριάς μεγαλύτερων διαστάσεων, ώστε να διευκολύνονται οι όμορες καλλιέργειες.

Σε ότι αφορά στο θέμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη κατέθεσε άμεσα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, καθώς πρόκειται για μία περιοχή η οποία χρήζει ιδιαίτερης προστασίας, αφού κατά το παρελθόν έχει πληγεί από πυρκαγιές και έχει μάλιστα απολέσει τα 2/3 της δασικής της έκτασης.

Ο πυροσβεστικός αυτός σταθμός έχει μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα, καθώς είναι ο μόνος σταθμός που εξυπηρετεί την περιοχή του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Ευρωστίνης-Ξυλοκάστρου ενώ η πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία απέχει 45 χλμ. από την έδρα του Δήμου με συνέπεια η δυνατότητα άμεσης επέμβασης πυροσβεστικών μέσων σε περίπτωση πυρκαγιάς ή τροχαίων ατυχημάτων να είναι σχεδόν αδύνατη. Εκτιμώ ότι ο Υπουργός, αλλά και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής θα επιληφθούν του ζητήματος.

Αναφορικά με το θέμα της κατασκευής σηράγγων απορροής ομβρίων υδάτων, ύστερα από αίτημα δημοτών του Τ.Δ Λυκοποριάς και μετά από επιτόπια επίσκεψή της στην περιοχή η κα. Κατερίνα Φαρμάκη διαπίστωσε ότι η μελέτη που είχε εκπονηθεί προέβλεπε την κατασκευή στην περιοχή σηράγγων απορροής ομβρίων υδάτων διαστάσεων 2Χ2μ. .

Η κα. Βουλευτής έθεσε άμεσα το θέμα σε συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, καθώς και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες όπου αποφασίστηκε και δόθηκε εντολή στην κατασκευαστική εταιρεία να αλλαχθούν οι σχετικές μελέτες, και οι οχετοί να κατασκευαστούν με διάσταση τουλάχιστον 2,5Χ2,5μ. . Η αλλαγή αυτή στις διαστάσεις των οχετών, ειδικά για την περιοχή της Λυκοποριάς, σε συνδυασμό με τις ανά 1500 μ. κάτω διαβάσεις θα εξυπηρετήσουν πολύ καλύτερα την καλλιέργεια των εκτάσεων γύρωθεν του αυτοκινητοδρόμου.



Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 22 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ