- banner1



Σήμερα είναι μια θλιβερή επέτειος για ολόκληρη την ανθρωπότητα: πριν από 24 χρόνια η πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία εξέθεσε ολόκληρη την Ευρώπη σε 6,7 εκατομμύρια τόνους ραδιενεργών υλικών, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα ο αριθμός των ανθρώπων που απεβίωσαν ή πρόκειται να αποβιώσουν ως συνέπεια του πανίσχυρου ραδιενεργού νέφους που προκλήθηκε.

Αναπόφευκτα, η σημερινή ημέρα φέρνει στην επικαιρότητα πάλι την συζήτηση για την χρήση της πυρηνικής ενέργειας, που έχει ξεκινήσει πάλι με το πρόσχημα της αναζήτησης λύσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Μπορεί το πέρασμα των ετών να αμβλύνει τις αναμνήσεις από κάθε δυσάρεστο συμβάν, όμως εμείς που ζήσαμε τον τρόμο του Τσέρνομπιλ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όσους το ξέχασαν και να μάθουμε σε όσους δεν το έζησαν ότι οι συνέπειες της πυρηνικής ενέργειας δεν είναι ούτε αθώες προς τον άνθρωπο, ούτε φιλικές προς το περιβάλλον, πόσο μάλλον ικανές να προμηθεύσουν φθηνή και οικολογική ενέργεια στην ανθρωπότητα.

Η καλύτερη λύση στο ενεργειακό πρόβλημα (που θα μας απασχολήσει άμεσα στο μέλλον) είναι η επιστροφή στη φύση! Ή αλλιώς η μείωση των ενεργειακών μας αναγκών και η ευρύτερη δυνατή χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που λόγω της γεωκλιματικής θέσης της χώρας μας ευνοούνται ιδιαίτερα.

Δυστυχώς, η πίεση των επιχειρηματικών συμφερόντων που προωθούν την πυρηνική ενέργεια είναι μεγάλη. Ως αντίβαρο οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο ισχυρό κίνημα ενεργών πολιτών, ώστε αφενός να αποτρέψουμε κάθε σχέδιο εισαγωγής και προώθησης βλαπτικών για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα μορφών ενέργειας και αφετέρου να μετατρέψουμε τον ήλιο, τον άνεμο, τα νερά και τον φυσικό μας πλούτο, αλλά και την εναλλακτική έρευνα για την ενεργειακή τους αξιοποίηση σε δύναμη ισχύος για την πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Από το Γραφείο Τύπου

της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 26 Απρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ