- banner1


Άμεση παρέμβαση για τους πιο πάνω απολυμένους έκανε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη.

Η βουλευτής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Απασχόλησης προκειμένου να διαπιστώσει τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους αυτούς, εκ των οποίων η πλειοψηφία βρίσκεται στα όρια της συνταξιοδότησης.

Πλέον τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα βάσει των οποίων οι απολυμένοι αυτοί προσελήφθησαν στις Νομαρχίες και τους Δήμους στα πλαίσια των Ν.3250/2004 και Ν.3448/2006, έληξαν οριστικά καθώς δεν ανανεώθηκαν εντός πενταμήνου προ της λήξης τους. Ως εκ τούτου, οι φορείς που τους απασχόλησαν οφείλουν να εκπονήσουν νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την εκ νέου πρόσληψη τους, εφόσον οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εμπίπτουν σε μια από τις κάτωθι κατηγορίες (δεδομένου του ότι πλέον έχουν απωλέσει την ιδιότητα των «μαζικώς απολυμένων»):

1.άνεργοι άνω των 30 ετών εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
2.άνεργοι μέχρι 30 ετών εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
3.άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ που βρίσκονται στην τελευταία 5ετία για συνταξιοδότηση
4.μητέρες με ανήλικα τέκνα
5.άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω
6.πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, τρίτεκνοι και τέκνα τριτέκνων

Η βουλευτής Ν.Κορινθίας, Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη συνεχίζει τις επαφές της με τη Νομαρχία αλλά και τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου με ταχύτατες διαδικασίες να διασφαλιστεί η συνέχιση της απασχόλησης των απολυμένων αυτών, που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Είναι απόλυτα κατανοητό σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ότι δεν έχουμε το περιθώριο να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους αυτούς στη μοίρα τους.


Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Κορινθίας Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Απρ 2010
categories: | edit post

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως όλοι γνωρίζουμε ζούμε στην εποχή που την χαρακτηρίζει ο άκρατος υλισμός, το χρήμα, η έλλειψη αγάπης για τον συνάνθρωπο, η εκμετάλλευση του αδυνάτου, η ύψιστη υποκρισία, σε μια εποχή όπου για κάθε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, εφευρίσκονται χονδροειδέστατα προσχήματα και παρουσιάζονται σαν μοναδικές εφικτές λύσεις.Καλή η προσπαθειά σας και φωτεινή
    ψαραίος

     
  2. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Είναι όντως δύσκολες οι εποχές και φοβάμαι ότι μπορεί να γίνουν δυσκολότερες.
    Πάντως δεν σταματάω τις προσπάθειες...συνεχίζω τις επαφές μου με τους αρμόδιους φορείς και θα επανέλθω σύντομα, ελπίζω με κάτι πιο ελπιδοφόρο για τους ανθρώπους αυτούς που χρειάζονται πραγματικά την βοήθεια μας.

    Φιλικά - Κατερίνα

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ