- banner1


Η Ελλάδα έγινε χωρίς να το θέλει, η αιτία να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η ιδεολογική και πολιτική «γύμνια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αδυναμία της να λειτουργήσει συλλογικά και η αμηχανία των ηγετών της απέναντι στις μεγάλες διεθνείς οικονομικές πιέσεις. Με άλλα λόγια «στα εύκολα είμαστε όλοι εδώ για να λέμε μεγάλα λόγια και στα δύσκολα ο κάθε ένας μόνος του»! Πέρα από το μούδιασμα που μια τέτοια λογική μπορεί να δημιουργήσει στον κάθε ευρωπαίο πολίτη, σαφώς και κλονίζονται τα θεμέλια της πολιτικής ένωσης που με τόσο κόπο μπήκαν καταρχήν στο Μάαστριχτ και μετά στο Άμστερνταμ.

Χρειάστηκαν μαραθώνιες διπλωματικές προσπάθειες, διαρκείς διαβουλεύσεις, βαριά οικονομικά μέτρα εις βάρος του Ελληνικού λαού και σκληρή μάχη με τους κερδοσκόπους για να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι εταίροι μας, ότι η παροχή αβέβαιων υποσχέσεων αλληλεγγύης δεν ήταν αρκετή. Ήταν αναγκαίο η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά στην ιστορία της να εκφράσει με τρόπο έμπρακτο και ουσιαστικό την αλληλεγγύη της προς ένα ισότιμο μέλος της ευρωζώνης, αποσαφηνίζοντας τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσει ο μηχανισμός στήριξης, που υποσχέθηκε στην χώρα μας, στην περίπτωση που θα ζητηθεί η ενεργοποίησή του.

Επιτέλους! Γιατί όσο μέναμε στα ωραία λόγια, παραμέναμε έρμαιο αυτών που έχουν ποντάρει στην αποτυχία μας. Και κυρίως, γιατί όσο επικεντρωνόμασταν στην αδήριτη ανάγκη μας για την οικονομική μας επιβίωση μέσω της διασφάλισης του δανεισμού της χώρας με λογικά επιτόκια, δεν ήταν δυνατό αφενός να προχωρήσουν με τους ρυθμούς που θέλαμε οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας για να μπει σε μια νέα πορεία, σε ένα νέο ρυθμό και σε μία νέα προοπτική και αφετέρου να τηρήσουμε απερίσπαστοι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Θεωρώ ότι μέσα σε 6 μήνες και υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, έχουν ήδη γίνει πολλά! Όμως, τώρα πιστεύω ότι θα δούμε ακόμα περισσότερα. Ξέρουμε όλοι, πως η λύση στα προβλήματα μας είμαστε εμείς, οι πολιτικές μας επιλογές και η επιθυμία μας να αλλάξουμε αυτά που μέχρι σήμερα μας βούλιαζαν. Αυτό πια είναι αναμφισβήτητο! Όμως πάντα ένα «δίχτυ ασφαλείας» βοηθάει στην προσπάθεια!



Αικατερίνη Φαρμάκη-Γκέκη

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Απρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ