- banner1


Με ερώτησή της στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, φέρνει στη Βουλή το θέμα της αύξησης της εγκληματικότητας στο Νομό μας.

Συγκεκριμένα η βουλευτής τονίζει ότι η αύξηση του πληθυσμού, η αύξηση των λαθρομεταναστών που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Κορίνθου ως πύλη εξόδου από τη χώρα, η περιθωριοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων (πχ.Ρομά) και η τουριστική ανάπτυξη στο νομό αποτελούν ορισμένους από τους παράγοντες που συντελούν στην αύξηση της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα στην έξαρση των ληστειών, των διαρρήξεων και των ναρκωτικών στην Κορινθία.

Στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας έχει τοποθετήσει όλες τις δυνάμεις της. Εντούτοις, υπάρχει κενό 54 οργανικών θέσεων αστυνομικών, το οποίο και μεγαλώνει λόγω των αποσπάσεων.

Διαπιστώνεται λοιπόν, μεγάλη ανάγκη να ενισχυθεί η Α.Δ.Κορινθίας με επιπλέον προσωπικό τόσο άμεσα με την χρησιμοποίηση 1ετών και 2ετών δοκίμων αστυνομικών, όσο και μακροπρόθεσμα με την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και τον εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος της Α.Δ.Κορινθίας, ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της εποχής μας και στις νέες διαστάσεις του εγκλήματος.

Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη ζητά να ενημερωθεί από τον κύριο Χρυσοχοΐδη, ως αρμόδιο υπουργό για τις προθέσεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, που προβληματίζει όλους τους πολίτες της Κορινθίας και ελπίζει στην άμεση ενεργοποίηση των σχετικών μηχανισμών.



Από το Γραφείο Τύπου
Της βουλευτού Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Απρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ