- banner1



Με παρρησία και ειλικρίνεια μίλησε η Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, ενώπιον του πρωθυπουργού της χώρας μας, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κυρίας βουλευτού είναι το κάτωθι:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία σας για το μέλλον της χώρας, αλλά συγχρόνως και την ελπίδα σας ότι μπορεί αυτή η τεράστια κρίση τελικά να αποβεί και η ανάσταση της χώρας μας.

Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, την περιγράψατε με τα πιο μελανά χρώματα, δεν ξέρω όμως αν τελικά είμαστε πράγματι με την πλάτη στον τοίχο ή αν έχουμε περιθώρια κάποιων ελιγμών. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός είναι δεδομένος, οφείλεται στην Κυβέρνηση, οφείλεται σε σας προσωπικά, σε όλους εμάς που σας στηρίζουμε και μπορέσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Από την ώρα όμως που πατήσαμε το κουμπί της ενεργοποίησης του μηχανισμού, πρέπει να γνωρίζουμε που είναι η «κόκκινη γραμμή», ποια είναι αυτά τα οποία θα μας επιβάλλουν να κάνουμε ή τι περιθώρια έχουμε εμείς να διαπραγματευτούμε, τι περιθώρια έχουμε να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι ποια είναι τα μέτρα εκείνα με τα οποία θα μπορέσουμε να πορευθούμε ή αν τελικά έχουμε χάσει και κάποιο κομμάτι από την εθνική μας κυριαρχία και ποιο είναι αυτό.

Ένα δεύτερο ερώτημα, γιατί οι πολίτες πρέπει να ξέρουν, είναι το αν το Νομισματικό Ταμείο αρκεί σήμερα και το δάνειο, το οποίο θα πάρουμε μια και δια παντός και εφόσον τηρήσουμε τα μέτρα που μαζί με το Νομισματικό Ταμείο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχουμε πάρει, αρκεί για να μας βγάλει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα από μας; Γιατί συμφωνώ με όλους τους συναδέλφους που λένε ότι πρέπει να έχουμε ένα εθνικό σχέδιο. Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και επτά μήνες μετά δε δικαιούμαστε να λέμε στους πολίτες ότι φταίει μόνο η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες των πράξεών μας και να συντονιστούμε πιο πολύ.

Καταγράφονται εδώ πάρα πολλές διαμαρτυρίες για το τι συμβαίνει στην περιφέρεια. Επτά μήνες μετά δεν έχουμε τα στελέχη εκείνα, που συντονισμένα θα περάσουν και θα υλοποιήσουν τις πολιτικές μας.

Είμαστε σε πόλεμο, χρειάζεται όμως να εμπνεύσουμε τους πολίτες - και όχι μόνο με την τιμωρία αυτών που ευθύνονται για όσα επεφύλατταν στους Έλληνες πολίτες- αλλά κυρίως ότι μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα και να αποδείξουμε ότι, όπως είπατε κι εσείς, η πολιτική δεν είναι πλέον συναλλαγή.

Τελειώνοντας, κύριε Πρόεδρε, θέλω να επισημάνω ότι έχουν καταγραφεί πάρα πολλές σοβαρές ασθένειες, που στην πράξη έχουν ιαθεί, μόνο όμως όταν ο ασθενής ξέρει από τι πάσχει και μόνο όταν είναι αποφασισμένος ότι θα ξεπεράσει αυτή την ασθένεια.

Όπως είπατε, ξέρουμε από τι πάσχουμε και το περιγράψατε απόλυτα, αλλά πρέπει να είμαστε και ξεκάθαροι και να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά και πιο συντονισμένα, στην κατεύθυνση του πως θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

Μόνο έτσι μπορούμε να εμπνεύσουμε τους πολίτες με τις πολιτικές μας, αλλά και με τις ανατροπές που πρέπει να κάνουμε, για να μπορέσουμε να βγούμε πιο ισχυροί από αυτή τη μεγάλη κρίση. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Από το Γραφείο Τύπου

της Βουλευτού του Ν.Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 28 Απρ 2010
categories: | edit post

1 Responses to ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  1. αλήθεια είναι. είμαστε σε πόλεμο. από τη μια είναι η κοινωνία των εργαζομένων και των ανέργων, και από την άλλη είναι οι κυβερνώντες και το κεφάλαιο. όταν οι βουλευτές παίρνουν επίδομα 5500 ευρώ για αγορά υπολογιστή δηλαδή περισσότερα από δέκα επιδόματα ανεργίας μαζεμένα,νομίζω οτι είναι προφανές ποιανών την πλευρά έχουν επιλέξει.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ