- banner1


Σε λίγες ημέρες θα οριστικοποιηθεί ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας, το περίφημο «σχέδιο Καλλικράτης». Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον των πολιτών και των αυτοδιοικητικών παραγόντων εστιάζεται στη χωροταξία των νέων δήμων που θα προκύψουν, ενώ προσπερνάμε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που ο Καλλικράτης φέρνει σε όλη τη χώρα, καθώς αλλάζει πλήρως την αυτοδιοικητική λειτουργία και δημιουργεί νέες δομές και θεσμούς, οι οποίοι θα καταστήσουν την αυτοδιοίκηση πιο αποτελεσματική και πιο ισχυρή.

Ελλοχεύει λοιπόν, ο κίνδυνος να μην εστιάσουμε αρκετά στο ζήτημα της δημιουργίας νέων βιώσιμων δήμων με δυναμικό ρόλο στην τοπική κοινωνία, αλλά να επικεντρώσουμε την συζήτηση αποκλειστικά στο χωροταξικό, χάνοντας το δάσος και βλέποντας μόνο το δέντρο.


Σε αυτήν τη λογική, έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για το ζήτημα των δήμων που θα προκύψουν στο Νομό Κορινθίας, ενώ υπάρχουν παράλληλα και άλλα σοβαρά θεσμικά ζητήματα στα οποία πρέπει να πάρουμε θέση.

Προσωπικά ως Κορίνθια, που γνωρίζω τα θέματα και μέσω της εμπειρίας μου ως νομαρχιακή σύμβουλος, έχω εκφράσει θεσμικά τις θέσεις μου και τις έχω υποστηρίξει στους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες.

Ειδικότερα για την Κόρινθο, είναι φανερό ότι από το 1998 έχει συντελεστεί μια μεγάλη αδικία εις βάρος του Δήμου της Κορίνθου, από τον οποίο αφαιρέθηκε ουσιαστικά ένα διοικητικό και χωροταξικό κομμάτι του, ο Ισθμός, αδικία, η οποία έστω και αυτήν την ώρα πρέπει να αποκατασταθεί.»


Από το Γραφείο Τύπου
Της Αικατερίνης Φαρμάκη - Γκέκη



Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Απρ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ