- banner1


Το τελευταίο διάστημα μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα μας ο όρος “spread”. Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι γίνανε πάλι μόδα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πρώτο θέμα τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας και οι φημολογίες εντός και εκτός των τειχών προκαλούν αναταράξεις στην ελληνική οικονομία. Αποτέλεσμα; Η ψυχολογία των αγορών να επηρεάζεται και οι πολίτες να παρακολουθούν μουδιασμένοι μια παρέλαση μιζέριας, απαισιοδοξίας και καταστροφολογία.

Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι οι πολίτες δεν κοιμούνται και δεν ξυπνούν με την αγωνία των speads! Δεν συμμερίζονται τον αρνητισμό και τον όλεθρο που φέρνουν ορισμένοι κύκλοι. Η πραγματική εικόνα της Ελλάδας αποτελείται από ανθρώπους που παλεύουν στην εργασία τους, στην καθημερινότητα τους, που μοχθούν για τα παιδιά τους, αντέχουν με χαμόγελο και πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει αναστηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της, ώστε να αποτελέσει το εύκολο θύμα απρόσωπων χρηματιστών και κερδοσκόπων.

Προσωπικά δεν με φοβίζουν τα spreads και η διεθνής κερδοσκοπία. Έχω απόλυτη πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον Γιώργο Παπανδρέου. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι οι στιγμές είναι δύσκολες, γιατί καλούμαστε τόσο να ξεπεράσουμε έναν οικονομικό ύφαλο, όσο και να υπερβούμε τακτικές και νοοτροπίες, στις οποίες ναι μεν γαλουχηθήκαμε επί δεκαετίες, αλλά πλέον υπονομεύουν το μέλλον μας και την επιβίωση μας. Εντούτοις εδώ και 6 μήνες γίνονται πολλά βήματα προόδου σε κάθε τομέα διακυβέρνησης που μας κάνουν βάσιμα να αισιοδοξούμε: ήδη το έλλειμμα είναι 40% μικρότερο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009, το ΕΣΠΑ ξεμπλόκαρε μετά από 3 χρόνια αδράνειας, μεγάλες μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται, συντελείται φορολογική «επανάσταση», ο αγροτικός τομέας -που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το νομό μας- ανασυντίθεται με την ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ, την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, και μια νέα νοοτροπία που διαπερνά πια τον κρατικό μηχανισμό.

Ας συστρατευθούμε λοιπόν, στον κοινό στόχο και ας εγκαταλείψουμε την πρακτική της μιζέριας. Μαγικά ραβδιά ποτέ δεν υπήρχαν! Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε ότι με διαρκή προσπάθεια και έναν εθνικό στόχο στο νου μας, είμαστε «καταδικασμένοι» να τα καταφέρουμε. Το έχουμε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν και θα το επαναλάβουμε. Εδώ θα είμαστε!


Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Απρ 2010
categories: | edit post

1 Responses to ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ

  1. ''Για να καθησυχασεις την αγωνια των ανθρωπων γυρω σου, δεν εχεις παρα να διαψευσεις το προφανες.''
    ψαραίος

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ