- banner1



Πριν από 36 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε ως το κίνημα των μη προνομιούχων. Στην πορεία έγινε ένα λαϊκό μαζικό κόμμα, που αντιπροσώπευε τις αγωνίες της ισχυρής λαϊκής του βάσης. Αποτέλεσε τον πολιτικό φορέα που έφερε στο προσκήνιο τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, που έδωσε δύναμη στον αγρότη, που χαλύβδωσε τα εργασιακά δικαιώματα, που αναγνώρισε την εθνική αντίσταση και δημιούργησε το ΕΣΥ.

Ξεπετάχτηκε από τα σωθικά του λαού και αγκάλιασε τις αγωνίες του απλού κόσμου, που στάθηκε και στέκεται δίπλα του στην μεγάλη διαδρομή του.

Η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτικό ορόσημο για την χώρα μας, καθώς η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε λαϊκά συνθήματα την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Απελευθέρωση, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τη Λαϊκή Κυριαρχία.

Τα 36 αυτά χρόνια γιορτάζουμε σήμερα. Χωρίς φιέστες, γιορτές και μεγάλα λόγια, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους όσους πιστεύουν σε αυτόν τον αγώνα, κάνοντας απολογισμό και βάζοντας στόχους για το μέλλον.

Πριν από ένα χρόνο παραλάβαμε μία Ελλάδα αδύναμη, αναξιόπιστη και εξαρτημένη από πελατειακές λογικές. Σήμερα κάνουμε αγώνα να σταθούμε στα πόδια μας, να λειτουργήσει το κράτος, να φτιάξουμε νέες δομές, να προωθήσουμε την ανάπτυξη και να ξεφύγουμε από την μιζέρια.

Αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις. Οι πολίτες πόνεσαν. Πονέσαμε όμως και εμείς γιατί στο πολιτικό μας DNA είναι ο σοσιαλισμός και η στήριξη των εργαζομένων και των αδύναμων ……η αγωνία για μια καλύτερη Ελλάδα για όλους τους Έλληνες.

Το ΠΑΣΟΚ όμως, ήταν ανέκαθεν το κόμμα της τόλμης, των τομών και των μεταρρυθμίσεων, που πρότασσε τη σωτηρία της χώρας από τα πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται στη συνείδηση του έλληνα πολίτη ως ο «προοδευτικός χώρος». Πολιτικές λοιπόν, που πλήγωσαν αναθεωρούνται άμεσα. Δεν ακολουθούμε πια αδιέξοδους δρόμους. Ακούμε τη φωνή του πολίτη χωρίς ελιτισμό και αλαζονεία. Και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που ο λαός κάνει τη μεγάλη του προσπάθεια, στρώνουμε δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για τους αδύναμους και δίνουμε χώρο στο ΠΑΣΟΚ της ευθύνης, της δράσης, του οράματος.

Σήμερα καλείται η ίδια παράταξη που άλλαξε τη χώρα και έδωσε ευκαιρία στον μικρομεσαίο να ζήσει μια καλύτερη ζωή, να υποστηρίξει πολιτικά τη νέα αυτοδιοικητική της δομή, με πρόσωπα που πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση και στις αρχές της. Σε λίγο καιρό, ο Καλλικράτης θα αλλάξει τη χώρα. Με αυτοδύναμους οικονομικά και ισχυρούς πληθυσμιακά δήμους. Με νέους θεσμούς, λογοδοσία και έλεγχο. Με δυνατές Περιφέρειες, για πρώτη φορά υπεύθυνες κατ’ αποκλειστικότητα για την ανάπτυξη. Με τον πολίτη σε πρώτη προτεραιότητα. Ο δρόμος σίγουρα είναι μακρύς. Όμως, το ΠΑΣΟΚ στα 36 αυτά χρόνια που πέρασαν έχει μάθει ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ». Και τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 2 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ