- banner1



Σε λίγα 24ωρα οριστικοποιείται η μορφή που θα λάβει η πρώτη μεγάλη αυτοδιοικητική μάχη με βάση τον «Καλλικράτη». Οριστικοποιούνται οι αντίπαλοι, το τι εκπροσωπούν πολιτικά, το κατά πόσο έχουν υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιστεύουν στις δυνάμεις της και τα πολιτικά διλήμματα αυτής της αναμέτρησης.

Ορισμένοι επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να μεταφέρουν το πολιτικό διακύβευμα σε άλλα στενά αντιπολιτευτικά μονοπάτια, επιχειρώντας να θέσουν τους πολίτες ενώπιον άκαιρων και άστοχων επιλογών υπέρ ή κατά του μνημονίου στήριξης της χώρας.

Εντούτοις, το διακύβευμα είναι σαφές και ξεκάθαρο: Το ποιος πιστεύει στην αυτοδιοίκηση και ποιος όχι. Το ποιος θα εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά και πιο επωφελώς για τους πολίτες τη νέα ριζοσπαστική δομική αλλαγή της χώρας. Το ποιοι μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και δεν υποτάσσονται σε πελατειακές λογικές και άλλου είδους εξαρτήσεις. Και τελικά στο ποιοι είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν το μεγάλο όραμα μιας αυτοδιοίκησης κοντά στον πολίτη, να κάνουν την καθημερινότητα του καλύτερη και να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής του.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν αναμφισβήτητα, μία μάχη αξιών, ιδεών και αρχών. Θα μας βρουν με νέους ισχυρούς πληθυσμιακά και οικονομικά αυτόνομους δήμους, με δυνατές περιφέρειες, μακριά από τις αγκυλώσεις ενός ογκώδους κράτους. Στόχος μας δεν είναι να εκλέξουμε μικρούς φεουδάρχες, αλλά δημοκρατικά εκλεγμένους συμπολίτες μας, που να υπηρετήσουν και να υποστηρίξουν με ψυχή και ειλικρίνεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται μπορούν να αποτελέσουν την ελπίδα της ανατροπής κάθε φθαρμένης ιδέας και πρακτικής και την ανατολή της συμμετοχής, της συνεργασίας, των λύσεων, του έργου, της αισιοδοξίας.

Σε αυτό λοιπόν, το φόντο, πιστεύω ακράδαντα ότι η επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργο Παπανδρέου στο τέλος των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου θα δώσει αυτό ακριβώς το στίγμα. Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε στήριξε την αυτοδιοίκηση, ουδέποτε την οραματίστηκε ισχυρή και αποτελεσματική. Την χρησιμοποίησε στυγνά κομματικά όπως ακριβώς και το κράτος οσάκις ανέλαβε την εξουσία. Είμαι σίγουρη λοιπόν, ότι τα ονόματα που θα επιλέξει τελικά ο κ.Πρωθυπουργός, θα οριοθετήσουν το στοίχημα που σήμερα βάζουμε: να αφήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να διεκδικήσουν επιτέλους ένα καλύτερο μέλλον.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 3 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ