- banner1



Ξεκινά μια καινούρια σχολική χρονιά σε καιρούς που η χώρα μας αναγκάζεται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα οικοδομήσει το μέλλον της. Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, η Παιδεία αναδεικνύεται ως η στρατηγική μας επιλογή, το αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο για την επιτυχία όλων των εθνικών μας στόχων.

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η δημιουργία νέων λειτουργικών σχολικών δομών και θεσμών, η μετατροπή του σχολείου σε δημιουργικό εργαστήριο σκέψης και γνώσης, αποτελούν τους στόχους μας στη νέα εποχή που διαμορφώνεται, αλλά και την απόδειξη ότι η Πολιτεία σέβεται τα παιδιά της.

Πιστεύω ολόψυχα ότι θεσμικά γίνεται η κατάλληλη δουλειά από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βιου μάθησης και Θρησκευμάτων, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και να μην υπάρξουν κενά στα σχολεία και λειτουργικές αρρυθμίες.

Το σχολείο όμως, είναι πάνω από όλα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, που στηρίζουν και αυτοί με τον τρόπο τους κάθε σχολική προσπάθεια.

Σε όλους λοιπόν, απευθύνω τις ειλικρινείς ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και επιμονή. Ιδίως στα παιδιά μας, εύχομαι να κάνουν άλλο ένα βήμα για να κατακτήσουν τον κόσμο της γνώσης, να γνωρίσουν τους θησαυρούς της, να ανακαλύψουν τα μυστικά της, αλλά και να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Πιστεύω ότι το νέο σχολείο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας πιο ισχυρής και αποφασισμένης νέας γενιάς, με κατάρτιση, με οράματα, με αξίες και αρχές.

Χρέος μας είναι όλοι μας, να εργαζόμαστε διαρκώς σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ