- banner1



Πρόσφατα ήρθε στην δημοσιότητα το ζήτημα της επιστροφής των δύο ανεκτίμητων αρχαϊκών Κούρων που σώθηκαν από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων τον Μάιο του 2010.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η επιστροφή τους στην γενέθλια γη της Κορινθίας συγκεντρώνει την υποστήριξη όλων των συμπολιτών μας, για πολλούς λόγους. Αφενός γιατί η ΛΖ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων διαθέτει και την εμπειρία και τις ικανότητες και τις δυνατότητες να συντηρήσει, να εκθέσει και να προβάλει τα συγκεκριμένα ευρήματα.

Αφετέρου γιατί λόγω της σπανιότητας τους και της αρχαιολογικής τους σημασίας η έκθεση τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, θα διαφημίσει το νομό μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα συμβάλλει στο να γίνει η Κορινθία πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με αυτονόητες συνέπειες για την τοπική ανάπτυξη.

Και επιπλέον, θα δώσει κίνητρο στη νεολαία μας να επισκεφθεί το μουσείο μας, να δει τα επιτεύγματα των προγόνων μας και να αισθανθεί περήφανη για την πολιτιστική μας παράδοση, το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα στους δύσκολους και ανταγωνιστικούς καιρούς που βιώνουμε.

Τα οφέλη είναι πολλά και μας επιβάλλουν να συμβάλλουμε όλοι στην υλοποίηση του στόχου αυτού, το ταχύτερο δυνατό. Άλλωστε, η μη επιστροφή τους στην Κόρινθο δεν υπήρξε ποτέ στις προθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Προκειμένου όμως, να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται για την ταχεία επιστροφή των Κούρων στον τόπο τους, κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και σύντομα θα έχω συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για να λυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα αυτό προς όφελος της Κορινθίας.

Πιστεύω πως με τη βοήθεια όλων των θεσμικών παραγόντων του Νομού μας, σύντομα θα υποδεχθούμε με χαρά και ικανοποίηση τους δύο Κούρους πίσω στο σπίτι τους.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ