- banner1



Σήμερα ψηφίστηκε από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, στο οποίο συμμετέχει και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Από την συζήτηση στην Ολομέλεια, στην οποία και συμμετείχε δυναμικά η κυρία βουλευτής, έγινε φανερό ότι η περαίωση αυτή κρίθηκε αναγκαία από την κυβέρνηση στην παρούσα χρονική συγκυρία προκειμένου να κλείσει ο κύκλος των φορολογικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, που σέρνονταν στα φορολογικά δικαστήρια επί χρόνια και να γίνει μια νέα αρχή με βάση ξεκάθαρους και κοινωνικά δίκαιους φορολογικούς κανόνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη περαίωση έρχεται τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ είχε προτείνει το 2008 περαίωση προς το τέλος της κυβερνητικής της θητείας και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει το παραμικρό για να αλλάξει το σύστημα που εξέθρεψε τους φοροφυγάδες, τα εικονικά τιμολόγια, τις οφ σορ εταιρίες και κάθε είδους φορολογικό τέχνασμα, αλλά αντίθετα τους έκλεινε το μάτι ότι στο τέλος η περαίωση θα τους έσωζε.

Σήμερα όμως, η ρύθμιση αυτή έρχεται ως απαραίτητη συνέχεια των προσπαθειών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την φορολογική συνείδηση των πολιτών με το νέο φορολογικό νόμο που είναι για πρώτη φορά τόσο κοινωνικά δίκαιος, με την εκστρατεία των αποδείξεων, με την αναδιάταξη και ανασυγκρότηση των δομών του κράτους, την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και την συνολική προσπάθεια εμπέδωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανέρχονται αυτήν τη στιγμή στα 10 δις ευρώ, και αναμένεται να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία, κλείνοντας ταυτόχρονα οριστικά και τις φορολογικές αυτές εκκρεμότητες.

Για την κυβέρνηση η περαίωση αυτή αποτελεί την αναγκαστική λύση που και θα ανακουφίσει εκείνους που σήμερα θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους, αλλά και θα βοηθήσει το κράτος να αλλάξει σελίδα και να μην ανατρέξει ξανά στο μέλλον σε αυτή τη μέθοδο.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 30 Σεπ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ